Uutisia

8.8.2022 kesän kuulumisia
Kesäkuu ja heinäkuu vierähti melko näppärästi pentutouhuissa sekä ulkoillen. Alkuun oli kyllä hurjan lämpimiä kelejä koirien ulkoilun kannalta. Näyttelyissä on käyty varsin maltillisesti, enkä itse päässyt Tornion näyttelyyn lähtemään. Siellä K. Tahmatassu JUN ERI2, Ajan Ode Nuo Eri1 Sa Pn3 Sert sekä Ikurin Gratissima Filia Avo Eh1.

Kelien viiletessä on pikkuhiljaa aika suunnata myös metsästyksen pariin. Ihana on ollut nyt myös päästä liikuttamaan koiria kunnolla. Ansan ja Vilin pennut ovat ehtineet jo 6vko ikään, aika menee hurjaa vauhtia! Näiden menoa kannattaa seurailla instan puolella, sinne lähes päivittäin kuulumisia tulee.

29.5.2022 täällä taas, heti 4kk jälkeen!
Paljon on taas mahtunut tähän päivitysväliin, mutta meitä enemmän seuraavat varmasti tietävätkin, että kuulumisia näkee parhaiten instagramin ja facebookin kautta. Huldan ja Armaan ihana pentue oli ilonamme keväällä. Parissa näyttelyssä on käyty, joskin Rovaniemen erkkarissa pienellä edustuksella ja Torniossa helatorstaina esiintyi kotoa vain plottinajokoira ja keeshond. Rovaniemellä huhtikuussa Kanervatunturin Karpalonekku valioitui voittaen ison, 20 avonartun luokan. 
Tuloksena siis Avo Eri1 Sa Pn3 Sert -> FI MVA !!

Toukokuussa syntyi Donnan ja Moskan kahdeksikko ja tällä hetkellä koko porukka voi hyvin, toivotaan että sama meno jatkuu. Toiveissa on muitakin pentusuunnitelmia kesälle. Voikin olla että tänä vuonna otetaan vähän iisimmin tuolla näyttelypuolella ja keskitytään ulkoiluun, jäljestykseen, pentuihin sekä syksyllä metsästykseen.

24.1.2022 pentuja uusiin koteihin
Arki on rauhoittunut, viimeinenkin pentu lenteli Rovaniemen lentokentältä kohti uutta kotia lauantaina. Muut lähtivät viikkoa aiemmin ja myös Ruska on palannut kotiin mukanaan tyttönsä Noomi.

Oman lauman kanssa on ulkoiltu nyt lähinnä jäällä ja hihnalenkeillä ja eletty rauhallista perusarkea.

3.1.2022 messari ja pentuarkea
Joulukuussa pyörähdettiin koiramessuilla varsin mukavin tuloksin kun mukaan tarttui kolme titteliä. Lappalaisista K. Naavanuttu "Tylli" nappasi juniorivoittajan tittelin sunnuntaina, tulokset alla.

Joulukuu muuten meni kohtuu rauhallisesti kotioloissa ja pentutouhuissa, toki pennunkatsojia on käynyt. Ollaan saatu ulkoilla pakkaskeleissä, näistä kuvia lähinnä instagramissa, jotain kennelin facebook-ryhmässä. Ruskan pentujen kanssa ei olla juurikaan ulos päästy, vähän käyty tärisemässä pakkasessa.

Helsinki Winner 2021
Siperin Selma Jun Eri1 Sa Pn3 Varasert-> Helsinki Junior Winner 2021!!!
Kanervatunturin Naavatassu Jun Eri4
Kanervatunturin Naavanuttu Jun Eri2 Sa
Ajan Ode Jun Eh2

Voittaja 2021
Kanervatunturin Naavanuttu Jun Eri1 Sa Varasert -> Juniori Voittaja 2021!!
Kanervatunturin Naavatassu Jun Eh
Siperin Selma Jun Eri1 -> Juniori Voittaja 2021!!
Ajan Ode Jun Eh1


12.12.2021
Tyynen pennut lähtivät uusiin koteihin viikko sitten, K. Vaarallisen hyvää vielä seuranamme jonkin päivän kunnes muuttaa enonsa luo Kemijärvelle. Ruska synnytti 25.11.2021 6 reipasta pentua, joille alustavasti kodit valittu. 

Pääpiirteissään ollaan elelty melko perusarkea pentutouhujen lisäksi. Kanervatunturin Pakkasloitsu "Pepe" kävi luustokuvissa: C/C 0/0, kiitos kodille Pepen tutkimisesta! 

16.10.2021 päivitetty terveystietoja ja kuvia monelle kasvatille!
Kotisivujen päivitys odotti sitä hetkeä, kun pääsen pentuhuoneeseen odottelemaan Tyynen synnytyksen alkamista. Pieniä päivityksiä ehdinkin tehdä sinne tänne, kunnes synnytys alkoi. Neljä pentua (2+2) syntyi noin tunnin aikana, pentue on tasainen ja kaikki voivat hyvin. Maito maistuu ja sitä riittää, toivotaan että kaikki myös jatkuu hyvin. Tyynen ja Kamun pennuissa ei vapaita pentuja!

Terhakan Tispe liittyi laumaan tovi sitten, kiitos mahdollisuudesta Terttu Hakalalle. Myös terveystarkkeja on mahtunut tälle päivitysvälille, niitäpä tähän alle ja niistä myös jokunen sananen mitä olen aiemmin laajemmin avannutkin jo kennelin faceryhmässä.

Kanervatunturin Kielletty Rakkaus
Silmät tutkittiin uudelleen terveiksi, prcd-pra kantaja, dm terve

Kanervatunturin Mansikkamassu
Silmät PPM, iris-iris, lonkat B/B, kyynärät 0/0, VA0 (normaali), lukumäärä: 0 SP0 (puhdas) LTV0 (normaali) 

Kanervatunturin Syysmyrsky
Silmät: PHTVL sairauden aste 2-6, lonkat B/B, kyynärät 0/0

Savumerkin Winter Is Coming
Silmät PPM, iris-iris, lonkat C/C, kyynärät 0/0, prcd-pra terve, pompen terve, dm kantaja

Kanervatunturin Komia On Aina Komia
Lonkat aiemmin lausuttu D/D ja nyt käytiin katsomassa tilanne, ikävä kyllä tuloksena E/D. Kaikin puolin niin hieno koira, että totta kai tämä harmittaa. Kuitenkin parempi että asia on tutkittu uudelleen ja saatu tämä tieto, ei auta kuin jatkaa eteenpäin ja toivoa Haltin osalta mahdollisimman hyvää jatkoa. Ja onneksi Haltilla on ihastuttavia sisaruksia joille on sattunut parempi tuuri tältä osin.

Silmätuloksista vielä sen verran, että sekä K. Mansikkamassu että S. Winter Is Coming saivat siis lausunnon PPM, iris-iris jolla ei koiran itsensä elämään tai jalostuskäyttöön ole vaikutusta. 
K. Syysmyrskyn tulos onkin siinä mielessä ikävämpi, että jalostushaaveet saa jättää pois. Tärkeintä on kuitenkin että Pyry näkee hyvin eikä lääkärin mukaan nämä yleensä etene, eli haittaa koiralle ei mahdollisesti olisi luvassa. Sekin kuitenkin voi olla mahdollista että tilanne muuttuu, ja Pyryn silmiä tullaankin seuraamaan uudessa tarkastuksessa. Lääkäri arvioi asteeksi 2-3, verisuonia tai linssin epämuotoisuutta ei kuitenkaan ollut, vaan samentumaa linssin takana.

Kiitos kasvatinomistajille koirien tutkimisesta ja sijoituskodeille yhteistyöstä!

7.9.2021
Sehän meni kesä ihan siivillä ja syyskuuta jo eletään. Instagramin puolella olen sentään yrittänyt aktivoitua. Kesän aikana käytiin muutamat kehät pyörähtämässä, menestystä tuli yli odotusten ja Miskajasmin Tuulikello nappasi sertit kokoon tullen Ylivieskassa Suomen muotovalioksi ja oli lisäksi ROP ja RYP-3!! Minnalle kiitos yhteistyöstä ja Martan hyvästä hoidosta! Kanervatunturin Naavanuttu lähti junnukehiin hyvin vauhdikkaasti, tuloksena kahdesta ensimmäisestä näyttelystä 2x ROP, RYP-2!!! Superisot kiitokset ja onnittelut Katjalle, jota näistä tuloksista saa kiittää. Kirjaan näyttelytulokset kokonaisuudessaan vielä tähän alle.

Lisäksi sijoitusuros Kanervatunturin Rumputuli pyörähti terveystarkeissa tuloksena terveet silmät, kyynärät 0/0 ja lonkat B/C, kiitos ja onnea kotiväelle! Kanervatunturin Hillankukka DM terve, Kanervatunturin Tytönhupakko prcd-pra terve ja pompen terve!

Kanervatunturin Tytönhupakko treffaili Puolukkaman Ceverin kanssa onnistuneesti ja mielenkiinnolla odotellaan tuottaako treffailu tulosta. En anna mahdollisista pennuista vielä alustaviakaan varauksia. 

Loput kesän näyttelytulokset:

Siikajoki rn 31.7.2021, Riitta Lahtovaara
K. Kimpale Kultaa Avo Eri2 Sa Pu2 Varasert !
M. Tuulikello Avo Eri1 Sa Pn1 Sert VSP !!

Ylivieska rn 1.8.2021, Sakari Poti
K. Kimpale Kultaa Avo Eri2 Sa Pu2 Varasert !
M. Tuulikello Avo Eri1 Sa Pn1 Sert -> FI MVA!!! ROP RYP-3 !!!

Rovaniemi rn 7.8.2021, Tarja Kallio
K. Kimpale Kultaa Avo Eri1
K. Karpalonekku Nuo Eri1 Sa Pn2 Sert !!
M. Tuulikello Avo Eri1 Sa Pn1 ROP !!!

Taivalkoski rn 7.8.2021, Jouko Leiviskä
K. Naavanuttu Jun Eri1 Sa Pn1 Sert ROP !!!
K. Hillankukka Nuo Eh3
K. Tuliperhonen Nuo Eva (nimensä veroinen tuliperhonen niin innoissaan tuomarista että mahdoton käsitellä, treenien kautta kehään jälleen!)

Rovaniemi rn 8.8.2021, Marjatta Pylvänäinen-Suorsa
K. Elämäni Rakkaus Avo Eri1 Sa Pu1 Sert VSP !!
K. Komia On Aina Komia Val Eri1 Sa Pu2 !
K. Karpalonekku Nuo Eri2 Sa Pn3 Varasert !
M. Tuulikello Avo Eri1 Sa Pn2 !

Keminmaa rn 21.8.2021, Hannu Talvi
K. Naavanuttu Jun Eri1 Sa Pn1 Sert ROP RYP-2 !!!

Kiitos ihan jokaiselle kasvatinomistajalle / sijoituskoiran haltijalle näistä tuloksista.

6.7.2021 
Kotisivujen päivitys on vaihteeksi ollut hieman tauolla. Samoin sähköposti on ihan tukossa, pahoittelen! En ikävä kyllä ehdi lukea saati vastata viesteihin. Nyt vapaita pentuja ei ole. Kun uudet kodit ovat ajankohtaisia, katson kyllä viestejä läpi. 

Kanervatunturin Hillankukka kävi terveystarkeissa: silmät ok, 0/0 C/D

Näyttelykehiin on myös palattu muutamien näyttelyiden verran, päivittelen tuloksia myöhemmin. Tyynen ja Ukon pennut ovat pärjänneet kivasti pentuluokissa, Syyspennuista Syysmyrsky ja Syyshalla ovat esiintyneet junnuissa. Reisjärvellä K.Karpalonekku oli ROP ja Kurikassa Miskajasmin Tuulikello nappasi sertin ollen pn2.

Olemme saaneet laumamme etäjäseniin uudet tulokkaat Savumerkin Hattara ja Niloksen Valloittava Vadelma, tytöille omat sivut tulossa pian! Lammaspaimennuksessa on päästy käymään Tervolassa (Kätkänpaimen, voin suositella!), mukana menossa ovat olleet Tyyne, Halti, Donna ja Pyry.

1.3.2021 pentu-uutisia
Ansan ja Kamun pennut syntyivät aamulla ja kaikki voivat hyvin. Ei vapaita pentuja!

25.2.2021
K. Räiskyvä Rouva C/C 0/0 ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

12.2.2021
K. Karpalonekku D/E 0/0 PPM, iris-iris : todettu
K. Kimpale Kultaa A/B 0/1 ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
K. Mustikkasuu C/B 0/0 ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

11.2.2021
Ansa on tukevasti tiine, koteja on kuitenkin odottamassa sen verran että uusille pennun kysyjille ei ikävä kyllä ole mitään mitä luvata. Myöskään alustavia varauksia en anna ennen pentujen syntymää. Pakkasta on riittänyt ja luntakin väliin, mutta myös mukavia ulkoilukelejä on saatu osaksemme. Tuoreimpia kasvatteja olen päässyt näkemään mukavasti, sivut olisi tarkoitus pennuille lisätä lähipäivinä. Halti kävi silmätarkissa ja terveet näkimet löytyi!

Jos meidän kuulumiset kiinnostaa, kannattaa napata instatili seurantaan :)

27.11.2020 pennut uusiin koteihin
Tänään on lähtenyt K. Naavaparta, K. Naavanuttu sekä K. Naavanassu uusiin koteihin. Pentue sai nimensä isänisänisän Dagolas Naavaparran mukaan. Kaksi lähtee huomenna ja viimeinen viihdyttää meitä vielä viikon verran. Vaikka pentuarki onkin ihanaa, on aivan odotettua saada rauha taloon ja enemmän aikaa omalle laumalle sekä tuleville suunnitelmille. Kahdesta pentueesta sijoitukseen ovat jääneet K. Kuurankukka, K. Syyshalla, K. Naavakukka sekä K. Naavanuttu. Ihanaa että pennuista kaksi on jäänyt  omalle kylälle, yksi Kemijärvelle ja suuri osa noin tunnin tai kahden tunnin ajomatkan päähän.

Sähköposti on taas melkoisessa tulvassa, pyrin vastailemaan viesteihin kun arki rauhottuu!

10.11.2020 geenitestituloksia ja pentuarkea
Viikko sitten tiistaina saatiin tulokset geenitesteistä, nämä alla. Muuten ollaan lähinnä vietetty aikaa kotona pentujen ja pennunkatsojien kanssa. Viikonloppuna myös Halla (K. Syyshalla) ja Pyry (K. Syysmyrsky) kävivät näytillä ja painimassa. Kivaa oli! Kuvia pennuista ja kuulumisista parhaiten kennelin facessa ja instagramissa. Meidän arkea paljon myös minun omassa instassa.

Kanervatunturin Elämäni Rakkaus
prcd-pra: kantaja
dm: kantaja
Kanervatunturin Pakkasneito
prcd-pra: kantaja
Kanervatunturin Pakkaspöksy
prcd-pra: terve
Miskajasmin Tuulikello
prcd-pra: terve
dm: terve

28.10.2020 terveystuloksia

Kanervatunturin Elämäni Rakkaus 0/0 A/A
Kanervatunturin Pakkaspöksy 0/0 C/C
Miskajasmin Tuulikello 0/0 C/C

26.10.2020 terveitä silmiä

Ajeltiin Ouluun silmätarkkeihin ja kuviin, tulokset olivat varsin mieluisia. Mukana alla olevat koirat ja kaikilla terveet silmät ❤️

Kanervatunturin Pakkasneito
Miskajasmin Tuulikello
Savumerkin Son Rohki Hyä
Kanervatunturin Elämäni Rakkaus
Kanervatunturin Pakkaspöksy
Savumerkin Rapatessa Roiskuu

16.10.2020 muita kuulumisia
Syksy on ollut varsin kiireistä, muutaman näyttelyn lisäksi keskittyminen on ollut lähinnä pennuissa. Donnan ja Rommin pennut syntyivät syyskuun alussa ja ovat kasvaneet hurjaa vauhtia. Aika menee niin äkkiä! Jokaisella pennulla on aivan ihana koti odottamassa ja onneksi monta pentua jää lähelle ja vaikka joku kauemmas lähteekin, ollaan jo sovittu näkemisiä tulevalle ajalle <3 Sijoitustytöt lähtevät Rovaniemelle ja Rukalle, pojat suuntaavat Kajaaniin, Kuopioon, Rovaniemelle sekä parin kilometrin päähän meistä. Pentutarkissa eläinlääkärin luona kaikki olivat reippaita ja Kuuraparran tiedossa olleen häntämutkan lisäksi muuta huomautettavaa ei ollut.

Tyynen ja Ukon pennut syntyivät 9.10.2020, neljä narttua ja kaksi urosta. Synnytys oli meidän synnytyksistä helpoin ja nopein. Tyyne ja pennut voivat hyvin ja kaikilla on ruokahalu kohdillaan.

Kuluneen lyhyen näyttelykauden osalta on kommentoitava, että en olisi ikinä uskaltanut odottaa tällaista menestystä! Olen enemmän kuin tyytyväinen. Halti (K. Komia On Aina Komia) siirtyi avoimeen luokkaan täytettyään kaksi vuotta ja valioitui heti ensimmäisestä näyttelystä. Myös K. Kielletty Rakkaus valioitui aiemmin Suomen muotovalioksi. Halti kävi syksyn aikana viidessä näyttelyssä voittaen jokaisessa luokkansa ja sijoittuen paras uros kehässä. Lappalaiskoirien erikoisnäyttelyssä Halti varmisti vaihtelevat tunnetilat kun arvostelua kuunnellessani ensin hymyilytti, paras uros -kehässä itketti ja rop-kehässä suorastaan pyörrytti. Ihan uskomatonta, että tässä vaiheessa kasvatustyötä sain kokea näin hienon hetken kun kasvatti ja sijoitusuros oli erikoisnäyttelyssä rodun paras, ilmoitettuja suomenlapinkoiria 138. Halti oli myös Best In Show 2, kyseisen päivän arvostelu alla. Nekku sai parissa näyttelyssä kommenttia raskaasta yleisvaikutelmasta ja ettei kiloja tarvita enempää. Onhan sillä turkkia ja se luo matalaa ja raskasta vaikutelmaa, mutta sen alla ei todellakaan ole mikään raskas koira - eikä siellä ole myöskään ylipainoa. Tämän totesikin Marja Talvitie sijoittaessaan Nekun 18 juniorinartun joukosta Eri2. Ensimmäinen kommentti oli että onko tällä karvaa vai ylipainoa, mutta karvaahan se todella on, eikä ylipainoa kuulemma ollut grammaakaan.

Haltin arvostelu, tuomarina Esa Ruotsalainen:
Tasapainoinen, todella hieno uros. Hyvät mittasuhteet. Oikeanmallinen, sopiva täyteläinen pää. Eriomainen stoppi ja kauniit pienet korvat. Pyöreät silmät. Hyvä ylälinja ja hännänkiinnitys. Poikkeuksellisen hieno runko ja silti upea raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset. Erinomainen karvanlaatu. Erinomaiset tehokkaat sivuliikkeet. Miellyttävä käytös.

4.10.2020 Lahti Lappalaiskoirien erikoisnäyttely
K. Komia On Aina Komia Avo Eri1 Sa Pu1 Rop BIS-2 !!!!!
K. Karpalonekku Jun Eri1
S. Son Rohki Hyä Val Eh

3.10.2020 Lahti Lappalaiskoirien erikoisnäyttely
K. Komia On Aina Komia Avo Eri1 Sa Pu4 !
K. Karpalonekku Jun H
S. Son Rohki Hyä Val Eri

19.9.2020 Lahti rn
K. Komia On Aina Komia Avo Eri1 Sa Pu2 Sert -> FI MVA !!!
K. Karpalonekku Jun Eh1

Tarkoitus oli jatkaa sunnuntaiksi Hyvinkään ryhmänäyttelyyn, mutta Haltin valioitumisen jälkeen ajeltiinkin samoilla silmillä takaisin kotiin, koska reissun tavoite oli jo täyttynyt.

17.8.2020 kuukauden koostetta
Jo tässä onkin taas vierähtänyt aikaa ja ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Näyttelyt jatkui elokuun alussa ja joka viikonloppuna ollaankin jossain päin kehää kierretty. Kirjasin alle näyttelyiden tulokset erikseen, toivottavasti ei jäänyt kasvatteja puuttumaan tuloksista. Kehiin on palattu menestyksellä jota en uskaltanut odottaa. Heti Rovaniemellä pentujen jälkeen kehään tultuaan Ruska nappasi sertin jolla valioitui Suomen muotovalioksi. Myös Halti on pitänyt lippua korkealla ollen molemmissa näyttelyissä paras uros. Kehiin on saatu paljon nuoria koiria ja suurin osa on ollut kehässä ensimmäistä tai toista kertaa, kiitos omistajille tästä mahdollisuudesta. Vaikka ollaan saatu hienoja tuloksia, tärkeämpää minulle on aina se että koirat esiintyvät hyvin ja käyttäytyvät kehässä, ja tämä on toteutunut kyllä jokaisen kohdalla. Nekku säikähti mittakeppiä Rovaniemellä, mutta Sodankylässä käyttäytyi reippaasti ja saikin ensimmäisen sertinsä! Sodankylässä päästiin esittämään myös kasvattajaluokkaa ja olimme Rop-kasvattaja sekä Best In Show-3 -kasvattaja. Kiitos todella paljon esitysavusta PU/PN -kehissä sekä kasvattajaluokassa ja loppukehässä, yksin näitä tuloksia on mahdotonta saada aikaan. Kuvia luvassa myöhemmin!

Donna on kasvattanut mahaansa ja alkaa muistuttaa pientä hyljettä. Myös Tyyne on astutettu onnistuneesti Savumerkin Ukolla, kiitos kaikesta Sannalle! Jäämme odottamaan tuottaako tämä toivottua tulosta. Enempää alustavia varauksia en tässä kohtaa ota, tilanne tarkentuu mahdollisten pentujen synnyttyä.

15.8.2020 Sodankylä rn tuomarina Markku Kipinä
K. Räiskyvä Rouva Pek1 Kp Rop-pentu !
K. Vadelmavekara Jun Eri1 Sa Varasert !
K. Komia On Aina Komia Nuo Eri1 Sa Pu1 Sert Vsp !!
K. Pakkaspöksy Nuo Eri2
K. Karpalonekku Jun Eri1 Sa Pn2 Sert !
M. Tuulikello Jun Eri2
K. Kielletty Rakkaus Avo Eri1 Sa Pn4 !
Kanervatunturin Kp Rop-kasvattaja Best In Show-3 kasvattaja !!!

8.8.2020 Ii rn tuomarina Hannele Jokisilta
K. Rumputuli Pek2
K. Räiskyvä Rouva Pek2 Kp
K. Komia On Aina Komia Nuo Eri1 Sa Pu1 Sert Vsp!!
K. Pakkasukko Nuo H
K. Kielletty Rakkaus Avo Eri2 Sa Pn3 !

K. Komia On Aina Komia & S. Ronja Ryövärintytär
K. Komia On Aina Komia & S. Ronja Ryövärintytär
K. Komia On Aina Komia
K. Komia On Aina Komia
K. Kielletty Rakkaus
K. Kielletty Rakkaus

1.8.2020 Rovaniemi rn tuomarina Sakari Poti
K. Räiskyvä Rouva Pek2 Kp
K. Mansikkamassu Jun Eh4
K. Mustikkasuu Jun Eri3 Sa
K. Karpalonekku Jun Eh
M. Tuulikello Jun Eh
K. Kielletty Rakkaus Avo Eri1 Sa Pn3 Sert -> FI MVA !!!

11.7.2020 kasvattien tapaamista, lomailua ja pentutoiveita
Ilmat viileni tietysti kun minun kesäloma alkoi, mutta tämä mahdollisti koirien kanssa liikkumisen paremmin. Kesäkuun viimeisiä päiviä vietimme Oulussa ja oli ilo tavata runsaasti kasvatteja sekä sijoituskoiria. Reissussa saatiin mukavasti kuvapäivitystä, näitä lisäilen pikkuhiljaa kotisivuille ja lappalaiskoiragalleriaan. Mukaan reissusta tarttui kotiin tuomiseksi Ukko, joka lomaili meillä viikon. Loman aikana on ollut aikaa kulkea luonnossa lähinnä kalastuksen, valokuvaamisen ja liikunnan merkeissä. Edellisellä viikolla toteutukseen eteni myös Donnan ja Rommin mahdollinen pentue, jäädään innolla odottamaan onko jälkikasvua luvassa.

Loman aikana tervehdimme seuraavia koiria, ohessa muutamia kuvia ja loput päivittyvät koirien omille sivuille pian!

- K. Pakkasloitsu
- K . Maailmankoijari
- K. Tähtityttö
- S. Winter Is Coming
- K. Rumputuli
- K. Kielletty Rakkaus
- K. Räiskyvä Rouva
- K. Pakkasukko
- K. Mustikkasuu
- K. Komia On Aina Komia
- K. Pakkaspöksy22.6.2020 kasvattien tapaamista
Lämpöä on riittänyt, ja se onkin asettanut omat haasteensa liikunnalle koirien kanssa. On kuitenkin nautittu uimisesta ja veneilystä ja illan viilentyessä sopii nousta tunturiinkin. Viimeviikon aikana oli mukava päästä tapaamaan kasvatteja ja sijoituskoiria, ohessa kuvia.

5.5.2020 kotieloa ja terveystutkimuksia

Keväisiä päiviä on vietetty lähinnä jäällä riehuen, nyt alkaa sekin lysti olla pikkuhiljaa ohi kun jäät tummuu ja lumet sulaa. Lunta meillä vielä kovasti onkin, ja nyt kun hanget ei enää kanna, ollaan siirrytty pitkälti hihnalenkkeihin. Maaliskuun lopulla vietettiin myös mielenkiintoiset päivät Pellossa poroja ja lampaita paimentaen, mukana olivat Dessa, Halti ja Nekku. Kotona olemisessa on ehdottomasti puolensa ja on ihanaa viettää kunnolla aikaa oman lauman kanssa, vaan välillä kyllä kaipaa myös näyttelyreissuja ja muuta kulkemista. Nyt on ehtinyt hyvin myös terveystutkimuksiin!

Kanervatunturin Pakkasneito
kyynärät 0/0 lonkat C/C

Kanervatunturin Tytönhupakko
kyynärät 0/0 lonkat A/A silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

15.3.2020 ulkoilua & luustokuvia

Ruska ja pennut lähtivät omistajiensa luo jo tovi sitten ja pennut ovat pärjänneet uusissa kodeissa hyvin ja reippaasti. Vihdoin sitten elokuun on meilläkin ollut vain oma kotilauma koossa ja ollaan ulkoiltu paljon aurinkoisista päivistä nauttien sekä jäällä että vaaroissa ja tuntureissa.

Pakkaspennuista ensimmäinen kävi luustokuvissa, ja Halti (K. Komia On Aina Komia) pyörähti myös kuvissa Sodankylässä, tulokset näistä alla. Ikävä kyllä Haltilla on hyvin matalat lonkkamaljat ja myös hieman löysyyttä, mahdollisesti käydään myöhemmin vielä uusintakuvissa kurkkaamassa tilannetta. Kiitos kuvista ja onnea Edin kotiin hienoista tuloksista!

K. Pakkasherra "Edi"
kyynärät 0/0 lonkat B/A

K. Komia On Aina Komia "Halti"
kyynärät 0/0 lonkat D/D

8.2.2020 Tornio Rn

Ajelimme Minnan kanssa mutkan Torniossa mukanamme Martta ja Donna. Paikalla oli myös Donnan poika Leevi Päivin kanssa. Leevin mielessä pyöri kovasti tytöt eikä esiintyminen olisi hirveästi kiinnostanut. Hienosti Päivi kuitenkin esitti junnupojan luokan toiseksi! Martta oli ensimmäistä kertaa kehässä ja esiintyi varsin mallikkaasti Minnan kanssa. Donna pääsi pitkästä aikaa kehään ja ottikin siitä kaiken ilon irti - sain todella pinkoa sitä kiinni kehässä.

K. Pakkaspeikko Jun Eh2
M. Tuulikello Jun Eri1 Sa Pn2 Varasert
S. Taivaantuli Avo Eri1 Sa Pn3


28.1.2020 Kuopion jalostuspäivät

K. Mustikkasuu Ppek2 Kp
K. Hillankukka Ppek1 Kp Pn1-pentu VSP-pentu
K. Karpalonekku Ppek-
K. Komia On Aina Komia Jun Eri1 Sa
K. Elämäni Rakkaus Avo Eri3 Sa

3.1.2020 Kuukauden kooste vol.3
Paljon on taas mahtunut kuukauteen! Kohokohtina voidaan mainita koiramessut, Varpun lähtö Ranskaan ja Ruskan saapuminen meille sekä Ruskan synnytys! Lisäksi kuukauteen mahtuu toki hurja määrä ihan perus koiramaista arkea ja ulkoilua. Koiramessujen osalta olen erittäin tyytyväinen tuloksiin, jotka listaan vielä alle. Varpu lähti uuteen kotiinsa Ranskaan ja on pärjännyt siellä hienosti. Ruska tuli meille ennen joulua viettämään mamma"lomaa" ja synnytti 30.12 viisi reipasta pentua.

Helsinki Winner 2019
K. Komia On Aina Komia Jun Eri2 Sa!
S. Rapatessa Roiskuu Avo Eh3
K. Pakkasneito Jun Eh
K. Tytönhupakko Jun Eh

Helsinki Voittaja 2019
K. Komia On Aina Komia Jun Eri2 Sa Varasert !!
S. Rapatessa Roiskuu Avo Eri3
K. Pakkasneito Jun Eri
K. Tytönhupakko Jun Eh


2.12.2019 Kuukauden kooste vol.2
Aika näyttäisi menevän ihan yhtä lujaa kuin aiemminkin, enkä ole ehtinyt kotisivuja päivitellä erityisen aktiivisesti. Ruska kävi tänään ultrassa ja useampia pentuja näkyi. Näyttelyiden suhteen on ollut rauhallista, Pellossa pyörähdettiin toissa viikonloppuna varsin kivoin tuloksin! Donnan pennut korkkasivat junnukehät erinomaisesti ja kasvattajaluokkaan keräsimme loistavasti käyttäytyneen junnuedustuksen, 14kk + 3x9kk ikäisistä lapsukaisista! (kuva ylhäällä) Kiitos vielä kasvatinomistajat ja Sanna!!!

Pello RN
K. Komia On Aina Komia Jun Eri1 Sa Pu2 Varasert
K. Pakkaspeikko Jun Eri
K. Pakkaspöksy Jun Eri
K. Pakkasneito Jun Eri3
S. Rapatessa Roiskuu Avo Eri
S. Taivaantuli Avo Eh


27.10.2019 Kuukauden kooste!
Aika on mennyt hirmuista vauhtia. Pennut lähtivät jonkin aikaa sitten uusiin koteihin, ja kaikki ovat olleet varsin reippaita ja aikaansaavia pentuja. Ihanaa että kaikilla on koti, josta ollaan paljon yhteydessä. Kiitos siitä kasvatinomistajille, on aina mukava saada kuulumisia ja kuvia. Olemme nauttineet syksystä ja alkavasta talvesta ulkoillen, kuvia on päivitelty nyt enemmän facebookin ja instan puolelle, mutta eiköhän niitä tännekin lisäillä kun aikaa vaan olisi jossain kohti. Parit näyttelytkin on tähän väliin ehditty juosta, viimeksi eilen Seinäjoen kansainväliset. Alla tulokset myös erkkarista.

Seinäjoki KV
K. Elämäni Rakkaus Avo Eri1
K. Kielletty Rakkaus Avo Eri3

Kajaani, Lappalaiskoirien erikoisnäyttely
K. Pakkaspöksy Pek1 Kp
K. Pakkasneito Pek2
K. Kimpale Kultaa Jun Eri3 Sa
S. Rapatessa Roiskuu Avo Eri
K. Tytönhupakko Jun Eri
K. Kielletty Rakkaus Avo Eh

Kajaani Pentunäyttely
K. Pakkaspöksy Pek2
K. Pakkasneito Pek1 Kp Vsp-pentu

26.9.2019 Pentuarkea ja terveystarkkeja
21.9 Savumerkin Taivaantuli ja Ikurin Gratissima Filia kävivät silmätarkastuksessa puhtain paperein, samalla Fiinan polvet tutkittiin tuloksena 0/0.
Olemme eläneet pentuarkea ja ottaneet vastaan pennunkatsojia, hirveästi ei olekaan muuta ehtinyt tapahtua!

14.9.2019 Uusikaarlepyy rn
K. Pakkasneito Pek1 Kp Vsp-pentu
K. Elämäni Rakkaus Nuo Eri1
S. Taivaantuli Avo Eri3

7.9.2019
Donna kävi luonnetestissä Rovaniemellä, tuloksena 110++

20.8.2019 Dessan ja Ruutin pennut syntyivät
Dessa synnytti 3u + 3n, synnytys sujui hienosti ja kaikki voivat hyvin. Ei vapaita pentuja!

18.8.2019 Rommin luonnetesti 155++
Rommirusina pyörähti Rovaniemellä testattavana, ja tulokseen olen varsin tyytyväinen! Tarkemmin tulos päivittyy Rommin omalle sivulle myöhemmin.

17.8.2019 Rovaniemi rn
I. Gratissima Filia Avo Eri1
K. Komia On Aina Komia Jun Eri2
K. Elämäni Rakkaus Nuo Eri1
K. Tytönhupakko Jun Eri1

3.8.2019 Ii rn
I. Gratissima Filia Avo Eri1
K. Komia On Aina Komia Jun Eri3
K. Elämäni Rakkaus Nuo Eri1
K. Kielletty Rakkaus Nuo Eh4

Heinäkuun näytelmiä & Dessan ultra
Näyttelyissä on pyöritty siihen malliin, että alkaa pikkuhiljaa riittää! Osa koirista onkin jo jäänyt pienelle tauolle, osa juoksee vielä jokusen kehän. Tulokset ovat yllättäneet todella iloisesti, ja Rommin Kemin menestys kruunasi heinäkuun! Itse en Kemiin päässyt, mutta onneksi koirien esillle saamisesta huolehti huipputiimi Jukka, Sanna, Rosanna ja Kati. Tuloksia Oulusta ja Kemistä alla. Halti ja Donnan pennut Ansa, Viima ja Leevi tapasivat Rovaniemellä mätsäreissä ja kaikilla meni varsin hienosti! Dessa kävi ultrassa ja pentuja odotetaan elokuulle.

Kemi Kr
K. Komia On Aina Komia Jun Eh2
S. Rapatessa Roiskuu Avo Eri1 Sa Pu3 Varasert
I. Gratissima Filia Avo Eri1

Oulu Kv
K. Komia On Aina Komia Jun Eri1 Sa Varasert
S. Rapatessa Roiskuu Avo Eh1
K. Tytönhupakko Jun Eh3
K. Kielletty Rakkaus Nuo Eri1 Sa Pn3 Sert Varacacib
I. Gratissima Filia Avo Eri2

Oulu Nord
K. Komia On Aina Komia Jun Eri1
S. Rapatessa Roiskuu Avo Eh
K. Tytönhupakko Jun Eri1 Sa Rop-Juniori
K. Kielletty Rakkaus Nuo Eri1 Sa Pn3 Varasert
I. Gratissima Filia Avo Eri2 Sa Pn4

6.7.2019 Tuusniemi Rn & 7.7.2019 Tuusula Nord
Kävimme pienen viikonloppureissun etelässä, ja siihenhän yhdistyi sopivasti parit näyttelytkin. Lisäksi kävimme tervehtimässä Donnan poikaa K. Pakkasherraa Jyväskylässä. Tuomarit tekivät varsin perusteellista työtä ja linja oli tiukka, tuloksiin ollaan enemmän kuin tyytyväisiä!

Tuusniemi
I. Gratissima Filia Avo Eri2
K. Kimpale Kultaa Jun Eh4
K. Elämäni Rakkaus Nuo Eri1
K. Kielletty Rakkaus Nuo Eri1 Sa Pn1 Sert Vsp

Tuusula
K. Kimpale Kultaa Jun Eri1 Rop-juniori
K. Elämäni Rakkaus Nuo Eri2 Sa Pu3 Varasert
K. Kielletty Rakkaus Nuo Eri1 Sa Pn2 Varasert Nord Varasert

28.6.2019 Jällivaara Nord
Oli aika lähteä kokeilemaan ulkomaan näyttelyitä, ja auton nokka kääntyi kohti Jällivaaraa. Mukana reissussa olivat Dessa, Rommi ja Fiina, sekä Leila - kiitos seurasta ja avusta! Dessa ylitti odotukset voittamalla ensin 7 valionartun luokan, jonka jälkeen sijoittui paras narttu -kehässä ensimmäiseksi ja oli lopulta vielä ROP! Näin saimme palata kotiin Ruotsin muotovalion kanssa.

S. Rapatessa Roiskuu AVO ERI1 SA
S. Son Rohki Hyä VAL ERI1 SA PN1 SERT NORD-SERT ROP --> SE MVA !!!
I. Gratissima Filia AVO EH1

15.6.2019 pentutreffailua
Pakkaspennut kokoontuivat tapaamaan toisiaan. Ansa on saanut jo viikon verran seuraa veljestään Pepestä, ja nyt viikonlopuksi hoitoon tuli myös Kemijärven poika Viima. Päivi saapui Leevin kanssa Rovaniemeltä tervehtimään sisaruksia, ja pennuilla oli varsin kivaa!

11.6.2019
Ajelimme mutkan Sodankylässä Dessan, Rommin ja Fiinan kanssa. Testasimme samalla uuden eläinlääkäriaseman Mosku ja Myry, kun haimme passeja ja Fiina kävi lonkka- ja kyynärkuvissa. Mosku ja Myry saa ehdottomasti suuren suosituksen, paikka oli varsin kiva ja hommat hoitui näppärästi. Tuuraamaan sattunut tuttu eläinlääkäri Jutta kohtelee potilaitaan aina yhtä kauniisti. Fiinan tulokset tulivat parin päivän kuluttua, 0/0 ja C/C.

Samalla reissulla kävin katsomassa sijoitusnarttuani Marttaa Minnan luona. Martta oli varsin sievä tyttö, ja luonteeltaan aivan ihana; innokas ja iloinen touhuaja.


9.6.2019 Rovaniemi Kv, Paula Heikkinen-Lehkonen

K. Elämäni Rakkaus
K. Elämäni Rakkaus

K. Komia On Aina Komia JUN ERI1 SA PU3 VA-SERT !!
K. Elämäni Rakkaus NUO ERI1 SA
K. Tytönhupakko JUN ERI3
S. Son Rohki Hyä VAL ERI3 SA

K. Komia On Aina Komia
K. Komia On Aina Komia

8.6.2019 Haapajärvi Rn, Marja Talvitie

K. Komia On Aina Komia JUN ERI1 SA PU1 SERT VSP!!
K. Tytönhupakko JUN ERI2 SA PN3
S. Son Rohki Hyä VAL ERI1

26.5.2019 Sodankylä Rn, Saija Juutilainen
Myös Sodankylän ryhmänäyttelyiden toisena päivänä erinomainen linja jatkui!

K. Kimpale Kultaa JUN ERI2
K. Komia On Aina Komia JUN ERI1 SA VA-SERT
S. Rapatessa Roiskuu AVO ERI3
K. Tytönhupakko JUN ERI1 SA PN4
I. Gratissima Filia NUO ERI1

25.5.2019 Sodankylä Rn, Markku Kipinä & Leila Kärkäs
Dessan pennuista tuli junnuja, kun täyttivät perjantaina 9 kuukautta. Todella hienosti lähtivät junnukehiin! Fiinakin pääsi pyörähtämään kotinäyttelyssä varsin mukavin tuloksin!
Kanervatunturin KP ROP-kasvattaja BIS-4-kasvattaja

K. Kimpale Kultaa JUN ERI2
K. Komia On Aina Komia JUN ERI1 SA
K. Elämäni Rakkaus NUO ERI1 SA PU3 SERT
S. Rapatessa Roiskuu AVO ERI3
K. Tytönhupakko JUN ERI1
I. Gratissima Filia NUO ERI1 SA PN2 VA-SERT

22.5.2019
Aikaa on vierähtänyt kotisivujen päivityksestä, tässä pieni tiivistelmä menneistä viikoista. Mainittakoon ensin, että laumamme on kasvanut kahdella etäjäsenellä, joiden omat sivut sijoituskoirien osioon päivitetään pian. Kiuruvesi-Pyhäjärvi viikonloppuun lähdettiin Sannan kanssa yhteistuumin, tarkoituksena pyörähtää kolme näyttelyä kahdessa päivässä. Sehän onnistuikin vallan sujuvasti. Ensin menimme Pyhäjärven ryhmikseen, ja rotukehän jälkeen ajelimme Kiuruveden pentunäyttelyyn. Pentunäyttelystä palasimme pikaisesti takaisin Pyhäjärven näyttelyyn, koska Sannan Kielo oli rop ja kävi vielä ryhmäkehissä esiintymässä Ryp-3 arvoisesti!

Taivalkoski Rn, Tapio Kakko
K. Komia On Aina Komia Pek1 Kp Rop-pentu
S. Rapatessa Roiskuu Avo Eh4
K. Kielletty Rakkaus Nuo Eri1

Kiuruvesi Rn, Maija Mäkinen
K. Komia On Aina Komia Pek2 Kp
K. Tytönhupakko Pek1 Kp Rop-pentu
S. Rapatessa Roiskuu Avo H
K. Kielletty Rakkaus Nuo Eh

Kiuruvesi pentunäyttely, Paavo Mattila
K. Komia On Aina Komia Pek2 Kp
K. Tytönhupakko Pek1 Kp Vsp-pentu

Pyhäjärvi Rn, Saija Juutilainen
S. Rapatessa Roiskuu Avo Eri3
K. Kielletty Rakkaus Nuo Eri1


K. Komia On Aina Komia, kuvannut Venla Oinas
K. Komia On Aina Komia, kuvannut Venla Oinas

20.4.2019 Tervola Rn, Markku Kipinä
Tervolassa kasvatteja esiintyi ennätysmäärä, kun viisi Kanervatunturilaista pyörähti kehässä. Tuloksiin olen enemmän kuin tyytyväinen!

K. Kimpale Kultaa Pek-
K. Komia On Aina Komia Pek2 Kp
K. Tytönhupakko Pek1 Kp Vsp-pentu
K. Elämäni Rakkaus Nuo Eri1 Sa Pu3 Varasert
K. Kielletty Rakkaus Nuo Eri1 Sa Pn2 Sert
S. Rapatessa Roiskuu Avo Eri2 Sa

13.-14.4.2019 Helsingin pentunäyttely
Pentuset kävivät näytillä Helsingissä. Veljekset K. Kimpale Kultaa ja K. Komia On Aina Komia esiintyivät myös parikilpailussa, jossa sijoittuivat molempina päivinä Best In Show 1 -pariksi!!

Lauanatai, tuomarina Helin Tenson
K. Kimpale Kultaa Pek1 Kp Vsp-pentu
K. Komia On Aina Komia Pek2
K. Tytönhupakko Pek1 Kp Rop-pentu

Sunnuntai, tuomarina Jari Laakso
K.Kimpale Kultaa Pek2 Kp
K. Komia On Aina Komia Pek1 Kp Rop-pentu
K. Tytönhupakko Pek1 Kp Vsp-pentu29.3.2019
Lähdimme äitini kanssa perjantaina illalla ajelemaan kohti Helsinkiä, mukana Dessa pentujensa Haltin ja Armaan kanssa, sekä Donnan pojat Pakkasukko, Pakkasherra ja Pakkasviima. Donnan pennut matkustivat hienosti ja pääsivät matkalla uusiin koteihinsa Ouluun, Jyväskylään ja Loviisaan. Me olimme Vantaalla iltapäivällä ja ehdimme hengähtää hetken ennen Lappalaiskoirat Ry:n kevätkokousta. Kokouksen yhteydessä Kanervatunturin Kielletty Rakkaus palkittiin vuoden 2018 voitokkaimpana pentuna.

Laku, Tyyne, Dessa, Armas & Halti
Laku, Tyyne, Dessa, Armas & Halti

Sunnuntaina siirryimme Espoon Vermoon Lappalaiskoirien erikoisnäyttelyyn, johon oli ilmoitettu 178 suomenlapinkoiraa, joista pentuja 23. Halti ja Armas tapasivat myös isänsä Lakun. Pennut esiintyivät hienosti ja 9:n ison urospennun joukosta Halti Pek1 KP ja Armas Pek2 KP!! Tyyne voitti nartut, oli ROP-pentu ja lopulta BIS-pentu!!! Dessa korkkasi valioluokan erinomaisella. Alla pentujen ihanat arvostelut, tuomarina Juha Kares.

Halti "Tosi komea pentu. Erinomainen pää. Hyvä purenta, taittokorvat. Erittäin lupaava etuosa. Hyvä luusto ja rintakehä. Erinomaiset mittasuhteet, tiivis lanne. Hyvin kulmautunut takaosa. Aivan erinomaiset liikkeet, joissa mittaa ja ryhtiä juuri niin kuin pitää."

Armas "Erinomaisen tyyppinen, vahva, komea pentu. Ilmeikäs pää, hyvä purenta. Hieman etuasentoiset lavat. Hyvä luusto ja rintakehä. Erinomaiset mittasuhteet. Hyvä takaosa. Helpot, sujuvat liikkeet."

Tyyne "Ihana lappalainen karamelli. Todella kaunis pää ja ilme. Mallikas etuosa, oikea luusto ja rintakehä. Erinomaiset mittasuhteet, tiivis lanne. Todella kauniit liikkeet. Kaunis turkki ja väri. Huikea pentu."


17.3.2019

Eilen pennut täyttivät 7vko ja kolme poikaa lähti uusiin koteihin. Pakkaspöksy lähti Kemijärvelle, Pakkaspeikko Rovaniemelle ja Pakkasloitsu Oulaiseen. Pennut olivat matkustaneet hyvin ja olleet reippaita perille päästyään. Talo ei onneksi hiljentynyt kerrasta, vaan neljän pennun riehakkaiksi käyvät leikit jatkuvat vielä viikon verran, kunnes Espooseen lähtiessäni luovutan loput uusiin koteihin. Säät ovat nyt sallineet pennuille pidempiäkin ulkoiluja, alla muutama kuva.

14.3.2019
Vietimme Dessan kanssa aivan oikean vapaapäivän vaaran päällä. Lumikengät ja lapinkoira on aika loistokas yhdistelmä.

5.3.2019
Viikonloppuna kävimme Pellon näyttelyssä ja tulokset meni kyllä yli odotusten. Kerrassaan loistava viikonloppu ja vain 6kk pentujen syntymän jälkeen Dessa oli molempina päivinä rotunsa paras ja valioitui jo lauantain näyttelyssä. Viikonloppu huipentui Dessan sijoittuessa vielä ryhmässä ja näin saimme myös parhaan lappalaiskoiran palkinnon - lahjakortin paimentamaan !! Eniten viikonlopun aikana jännitti kehien päällekkäin osuminen, ja sunnuntaina kehissä olivatkin täysin samaan aikaan sekä Fiina että Dessa. Kiitos vielä kaikesta avusta Eijalle ja Anulle, joka esitti Fiinan hienosti VSP:ksi asti!

Lauantai
I. Gartissima Filia NUO EH1
S. Son Rohki Hyä AVO ERI1 SA PN1 SERT FI MVA ROP
Sunnuntai
I. Gratissima Filia NUO ERI1 SA PN1 SERT VSP
S. Son Rohki Hyä AVO ERI1 SA PN1 ROP RYP-4


18.2.2019
Aika on mennyt hirmuisen nopeasti ja pennut kasvavat kovaa vauhtia. Koirien kanssa on lähinnä ulkoiltu kodin ympäristössä. Viime viikolla julkaistiin Lappalaiskoirat RY:n Vuoden koira 2018 kilpailun tulokset, ja sijoitusnarttumme Ruska (K.Kielletty Rakkaus) voitti pennut!! Onnea ja kiitos Päiville yhteistyöstä! Eilen kävimme Rommin kanssa jalostustarkastuksessa, jonka suoritti ulkomuototuomari Tuula Pratt. Yleisvaikutelma erittäin hyvä, ja luonnetta kuvattiin varsin ihanasti "mukava, avoin, tuo parhaat puolet itsestään esille, pitää hyvin kontaktia". Rommi on hyväksytty jalostukseen ulkomuodon ja luonteen osalta.

28.1.2019
Donnan olo keveni vihdoin, kun se lauantain aikana synnytti 7 pentua! Vaikka maha oli aika valtava, en silti osannut odottaa tällaista joukkoa. Pentueessa on yksi narttu ja kuusi urosta. Donna ja pennut voivat hyvin, ja ylpeä mamma hoitaa pentujaan hienosti.
Tunnin yöunilla starttasimme äitini kanssa Kuopioon 02.00 pakkasen paukkuessa -37 asteessa. Jukka jäi pentuvahdiksi saaden apua isältäni. Mukana näyttelyssä oli Halti, Rommi ja Ruska. Lisäksi kehässä esiintyi sijoitusnarttuni Tyyne Sannan kanssa, tulokset alla. Pennut ja urokset tuomaroi Hannu Talvi, nartuilla tuomarina toimi Perttu Ståhlberg.

K. Komia on aina komia PPEK2
K. Tytönhupakko PPEK1 KP
K. Kielletty Rakkaus JUN ERI4
S. Rapatessa Roiskuu AVO EH


21.1.2019
Viikonloppuna pyörähdettiin Ilomantsissa mutka. Matkaa kertyi melkein 1400km, mutta onneksi saimme seuraa Johannasta ja Hertasta, jotka hyppäsivät väliltä mukaan. Fiina ylitti kaikki odotukset voittaen luokkansa SA:n kera, ollen paras narttu SERT:n kanssa ja myös ROP. Lapinkoirissa mentiinkin sitten melko tiukkaa linjaa. Johannan Hertta oli kuitenkin hienosti VSP, onnea vielä! Tulokset alla. Donna voi jo aika paksusti, eikä pakkastenkaan takia juuri muuta tee kuin vaihtaa nukkumapaikkaa sisällä. Olemmekin saaneet nauttia melko kuivasta kelistä, kun pakkanen on tavoitellut -40 astetta!

I. Gratissima Filia NUO ERI1 SA PN1 SERT ROP !!!
S. Rapatessa Roiskuu AVO EH3
K. Kielletty Rakkaus JUN EH2

15.1.2019
Lauantaina nappasin Haltin (K. Komia on aina komia) mukaani ja kävimme ensimmäistä kertaa kunnolla näyttelyjuttuja läpi - tarkoituksena olisi lähteä 5-7kk luokkaan jalostuspäiville.
Sunnuntaina vuorossa oli Kajaani KV, jossa edustimme seuraavin tuloksin:
I. Gratissima Filia NUO ERI3
S. Rapatessa Roiskuu AVO ERI2 SA
K. Kielletty Rakkaus JUN EH4

27.12.2018
Kävimme Donnan kanssa ultrassa varmistamassa tilanteen pentujen suhteen ja maha-asukkeja löytyi. Laskettu aika on viikkojen 4 ja 5 vaihteessa.

20.12.2018 Messariviikonloppu ohi
Joulukuu on mennyt hirmuisella vauhdilla hyvin pitkälti kotona ja koirien kanssa ulkoillessa. Viime viikonloppuna kävimme Helsingissä näyttelyvuoden kohokohdassa - Koiramessuilla. Lähdimme reissuun torstain ja perjantain välisenä yönä neljältä, jotta ehdimme hoitaa muitakin asioita Helsingissä jo perjantain aikana. Mukana oli team R - kotoa mukaan lähti Rommi, Kemijärveltä otettiin kyytiin Donnan poika Riki (K. Elämäni Rakkaus) ja Haukiputaalla autoon hyppäsi Rikin sisko, sijoitusnarttumme Ruska (K. Kielletty Rakkaus). Kokonaisuudessaan näyttelyt menivät hienosti, lauantaina kaikki nappasivat erinomaisen ja Rommi sijoittui luokassaan toiseksi, Ruska oli neljäs kera sa:n. Sunnuntaina junnut olivat erittäin hyviä, mutta Rommi pysyi linjassa edelliseen päivään ollen erinomaisella avoimen luokan urosten toinen saaden vielä sa:n. Olen oikein tyytyväinen erityisesti junnujen esiintymiseen kehässä ja ylipäätään niiden reippaaseen käytökseen hyvinkin poikkeavassa ympäristössä.

Helsinki Winner 2018
K. Elämäni Rakkaus JUN ERI
S. Rapatessa Roiskuu AVO ERI2
K. Kielletty Rakkaus JUN ERI4 SA

Helsinki Voittaja 2018
K. Elämäni Rakkaus JUN EH
S. Rapatessa Roiskuu AVO ERI2 SA
K. Kielletty Rakkaus JUN EH


27.11.2018 Rommin geenitestituloksia & Donnan hellustelua
Rommin kaikki geenitestitulokset tulivat - prcd-pra, pompen & dm terve !!
Donnan kanssa kävimme mutkan Siilinjärvellä, ja astutus onnistui hyvin. Toiveissa pentuja tammikuun lopulle yhdistelmästä FI MVA Hiittanan Hemuli x Savumerkin Taivaantuli.

21.11.2018 Silmätarkissa & Tyyneä katsomassa
Ajelimme Rommin kanssa Kemissä mutkan. Kaisa Wickström tutki ja totesi Rommin silmät terveiksi. Samalla otettiin verta geenitestejä varten. Kävimme myös Savumerkkilässä Sannan luona katsomassa K. Tytönhupakkoa, Tyyne oli kovasti kasvanut ja aivan ihanan iloinen tapaus!

16.11.2018
Donna aloitti juoksunsa ja hellua mennään tapaamaan vielä tälle kuulle.

11.11.2018 Hiljaiseloa kotona
Dessan pennuilla on mennyt uusissa kodeissa hyvin ja kaikki ovat kasvaneet kovasti. Me olemme ulkoilleet ja elelleet rauhallisesti kotosalla, viime näyttelystä onkin aikaa! Seuraavaksi suunnataan joulukuussa Helsinkiin.

12.10.2018 Pennut maailmalle & Ruskan luustotulokset
Saimme viettää ihania hetkiä pentujen kanssa ennen luovutusta. Oli aurinkoisia ja lämpimiä päiviä sekä pieni talvikin. Pennut lähtivät kaikki samana päivänä ihaniin koteihin; Ouluun, Keminmaahan ja kaksi jäi Kemijärvelle.
Ruskan luustokuvat tulivat alkuviikosta - kyynärät 0/0 ja lonkat C/C.

5.10.2018 Pentuarkea & luustokuvia
Pennut kasvavat hurjaa kyytiä ja luovutus lähestyy. Tällä viikolla on käyty pentutarkastuksessa ja sirutuksessa, sekä samalla Fiinan rokotuksessa. Pikkuhiljaa alkaa kasvattajan olo olla haikea, vaikkakin on ihanaa luovuttaa pennut uusiin rakastaviin koteihin, joissa niitä jo kovasti odotetaan. Sijoitusnarttumme Ruska on käynyt eilen kyynär- ja lonkkakuvissa Oulussa, suuri kiitos siitä Päiville! Mahdollisesti kuvaamme lonkat myöhemmin uudestaan, mutta tarkoituksena on saada vähän väliaikatietoa jostain kohti, ennenkuin suunnitellaan tarkemmin Donnan seuraavaa pentuetta. Tuloksia jännitetään luultavasti viikonlopun yli. Onneksi säät ovat suosineet sen verran, että pennut ovat saaneet ulkoilla reilusti - joskin hieman vaihtelevissa olosuhteissa!

4.9.2018 Ulkoilua & pentuilua
Viimepäivät onkin kuluneet ulkoillessa ja pentulaatikolla. Dessa viettää mammakoiran elämää kotosalla, mutta muu porukka on nauttinut mm. Riisitunturin, Luoston ja Pyhän maisemista.

24.8.2018 Meillä on pentuja!!
Dessasynnytti aamulla 6.25 alkaen neljä reipasta pentua. Musta merkein narttu sekä kolme urosta, joista yksi musta merkein ja kaksi parkkeja merkein.
Hox! Kaikki alustavasti varattu.

15.8.2018 K. Roihuava Rakkaus
Kävin katsomassaRokkaa ja voi miten komea poika olikaan vastassa! Varsin reipas ja iloinen tapaus, ja nopea oppimaan. Ehkäpä ensi vuonna olisi Rokankin vuoro pyörähtää kehässä. 

11.8.2018 Kemi RN, Hannu Talvi
S. Rapatessa Roiskuu NUO EH1
K. Kielletty Rakkaus JUN ERI1 SA PN2 VASERT !!
S. Taivaantuli AVO ERI2

6.8.2018 Ulkoilua viileässä!
Pitkästä aikaapäästiin metsään. Koko lauma nautti viilenneestä ilmasta ja vauhtia riitti! Mustikat maistuu koko porukalle. Dessa on selvästi muita rauhallisempi ja vauvamasu kasvaa kovaa kyytiä.
5.8.2018 Raahe RN, Tuula Pratt
K. Elämäni Rakkaus JUN ERI2
S. Rapatessa Roiskuu NUO ERI1 SA PU2 VASERT !!
K. Kielletty Rakkaus JUN ERI1 SA PN2 VASERT !!
S. Taivaantuli NUO ERI4
4.8.2018 Rovaniemi RN, Kirsi Honkanen
K. Elämäni Rakkaus JUN ERI1 SA !
S. Rapatessa Roiskuu NUO ERI1 SA PU4 !!
K. Kielletty Rakkaus JUN ERI1 SA PN3 VASERT !!!
S. Taivaantuli AVO ERI

22.7.2018 Helsinki KR, Silja Jokinen & Ineke Zwaartman-Pinster
S. Rapatessa Roiskuu NUO ERI1 SA PU2 SERT !!!
S. Son Rohki Hyä AVO ERI1 SA PN2 VASERT !!
I. Gratissima Filia JUN ERI

Hirmu hieno päivä! Dessan valioituminen liippasi niiiiin läheltä, mutta sitäpä katsotaan sitten pentujen jälkeen.

20.7.2018
Dessa ultrattu ja pentuja odotellaan viikolle 34! Lisätietoa pentueesta pentuja -osiossa, alustavia varauksia otetaan vielä jokunen.
28.6.2018
Taas eletään pientä näyttelytaukoa ennen heinäkuun loppua. Lauma oli viime viikonloppuna mukana minilomalla Turussa, ja muuten jatketaan koirien osalta kunnon kesälomailua! Kuvassa Rommin kans Tuomiokirkolla ihmettelemässä...

16.6.2018 Rovaniemi Nord, Jukka Kuusisto & Redlicki Miroslaw
K. Elämäni Rakkaus PEK1 KP ROP-pentu !
S. Rapatessa Roiskuu NUO ERI2 SA
I. Gratissima Filia JUN ERI1 SA PN1 SERT NORD-SERT VSP !!!

23.5.2018 Näyttelytauko??
Nyt on aika hengähtää ennen Rovaniemen nord-näyttelyä. Sen jälkeen myös suunnitelmat auki - mihin mennään vai mennäänkö mihinkään? Tässä kohti ainakin nautitaan yllättäen alkaneesta kesästä ihan täysiä!
20.5.2018 Taivalkoski RN, Katja Korhonen & Tanya Ahlman-Stockmari
K. Kielletty Rakkaus PEK1 KP ROP-pentu !
S. Son Rohki Hyä NUO ERI1 SA PN3 !
S. Taivaantuli AVO EH2
I. Gratissima Filia JUN EH3
19.5.2018 Rovaniemi RN, Marja Talvitie & Tapio Kakko
K. Kielletty Rakkaus PEK1 KP ROP-pentu !
S. Son Rohki Hyä NUO ERI1
S. Taivaantuli AVO EH2
I. Gratissima Filia JUN ERI1
18.5.2018 Dessan silmätarkastus Oulussa - silmät ok!
6.5.2018 Haapavesi RN, Hannu Talvi
Haapavedelle lähdettiin äidin ja tyttären voimin, ja tuloksiin ollaan tyytyväisiä!
K. Kielletty Rakkaus PEK1 KP ROP-pentu !
S. Taivaantuli AVO ERI3
5.5.2018 Posio RN, Mari Lackman & Esa Ruotsalainen
K.Kielletty Rakkaus PEK1 KP ROP-pentu !
K. Elämäni Rakkaus PEK1 KP VSP-pentu !
S. Son Rohki Hyä NUO ERI2
S. Taivaantuli AVO ERI2
I. Gratissima Filia JUN EH2

2.5.2018 Terveystuloksia

Rommin ja Dessan terveystuloksia saatiin pienen odottelun päätteeksi!
Dessa lonkat C/C kyynärät 0/0
Rommi lonkat B/B kyynärät 0/0

25.3.2018 Siilinjärvi Lappalaiskoirien Erikoisnäyttely, Unto Timonen & Hannele Jokisilta & Nina Janger
K. Kielletty Rakkaus PPEK1 KP ROP-pentu BIS-2-pentu !!!
K. Elämäni Rakkaus PPEK3 KP
S. Rapatessa Roiskuu JUN EH
S. Son Rohki Hyä NUO ERI2 SA

24.3.2018 Kemijärvi RN, Tuula Pratt & Elina Haapaniemi

S. Rapatessa Roiskuu JUN H
S. Son Rohki Hyä NUO ERI2
I. Gratissima Filia JUN EH3

3.2.2018 Parkano RN, Maija Mäkinen & Sakari Poti
I. Gratissima Filia PEK1 KP VSP-pentu
S. Rapatessa Roiskuu JUN ERI2
28.1.2018 Kuopio Jalostuspäivät, Katja Korhonen & Juha Putkonen
S. Rapatessa Roiskuu JUN ERI
S. Son Rohki Hyä NUO ERI2 SA
27.1.2018 Raahe RN, Markku Kipinä
S. Rapatessa Roiskuu JUN ERI2 SA
S. Son Rohki Hyä NUO ERI4
13.1.2018
Vuoden 2018 ensimmäiset näyttelyt takana!
Kajaani KV, Annukka Paloheimo
S. Rapatessa Roiskuu JUN ERI1 SA PU3 !!
S. Son Rohki Hyä JUN EH
19.11.2017
Huomenna pentuset lähtevät kaikki uusiin koteihin. Tyttö löysi sijoituskodin Haukiputaalta, ja kaikki muutkin pennut jäävät kohtalaisen lähelle. Aika on mennyt aivan liian äkkiä ja Donna on hoitanut työnsä loistavasti!
2.10.2017
Savumerkin Taivaantuli x Cantavia Liekinloimu, Donna synnytti aamulla kolme urosta ja nartun. Nartulle etsinnässä yhteistyökykyinen sijoituskoti!